Christmas Food Festival

Δοκίμασε, αγόρασε, γιόρτασε!

4, 5 & 6 Δεκεμβρίου - Helexpo Palace Μαρούσι

Καφές που έγραψε ιστορία

-

Δημοσιεύτηκε από αθηνόραμαUmami.gr 08/04/2015

Από το 1928, που ο Συμεών Ουζούνογλου ίδρυσε την εταιρεία στη Θεσσαλονίκη έως και σήμερα όλη η οικογένεια "κατέστησε  εαυτόν θεματοφύλακα της ποιότητας και της ουσίας του καφέ από γενιά σε γενιά". Ήταν η εποχή που ο καφές ήταν ένας, ο τούρκικος (μετέπειτα "ελληνικός"), αλλά οι συνταγές του πολλές! Η δεξιοτεχνία στην παρασκευή και η ποιότητα του καφέ ήταν καθοριστικές για την επιλογή του από το καφενείο, του κατ' εξοχήν τόπου κατανάλωσης του καφέ. Δεν χωρούσαν ημίμετρες καταστάσεις, ο κόσμος ήξερε να ξεχωρίζει. Και ο καφές Ουζούνογλου ήταν για πολλούς σήμα κατατεθέν! Η συνταγή επιτυχίας της εταιρείας από τότε ήταν μία: "να προσφέρουμε μόνο την καλύτερη ποιότητα καφέ στους πελάτες μας".

Σήμερα, η βιομηχανία βρίσκεται στην τέταρτη γενιά, με τα  δισέγγονα του Συμεών Ουζούνογλου, στο τιμόνι. Η γκάμα των καφέδων μεγάλωσε, ο εξοπλισμός εκσυγχρονίζεται ακολουθώντας την εποχή και το προσωπικό που απασχολείται είναι επιμελώς εκπαιδευμένο. Άλλωστε, τα βραβεία των τελευταίων ετών (με αποκορύφωμα το Χρυσό Αστέρι 2013 ανώτερης γεύσης από το International Taste & Quality Institute, μετά από δοκιμή από εξειδικευμένους γευσιγνώστες σε παγκόσμιο επίπεδο, στις Βρυξέλλες) αποδεικνύουν την ποιότητα.

Το προϊόν που καθιέρωσε την εταιρεία Ουζούνογλου στην αγορά ήταν ο προσεκτικά καβουρδισμένος ελληνικός καφές της. Ακολουθώντας τις καταναλωτικές συνήθειες, η εταιρεία δημιούργησε και τη σειρά καφέδων φίλτρου Bonjour, κλασικό και αρωματικούς, σε γεύσεις φουντούκι, καραμέλα. Ακολούθησαν και άλλοι αρωματικοί καφέδες φίλτρου σε βανίλια, μπισκότο, σοκολάτα, αμαρέτο, ένας καλός espresso ενώ δεν λείπει και η σοκολάτα-ρόφημα από τη γκάμα των πρόσφατων προϊόντων.
Το κατάστημα λιανικής Ουζούνογλου βρίσκεται από το 1963 στην οδό Ανατολικής Θράκης, στη Θεσσαλονίκη, σύγχρονο, με πατίνα παλιού: αρώματα φρεσκοκαβουρδισμένου και φρεσκοαλεσμένου καφέ, μαζί με όλα εκείνα τα προϊόντα που είχαν κάποτε τα παραδοσιακά καφεκοπτεία, από λουκούμια και γλυκά του κουταλιού μέχρι ξηρούς καρπούς, μπαχαρικά και βότανα! Είναι ένα ζωντανό κομμάτι ιστορίας.  Το εργοστάσιο βρίσκεται στο Λάκκωμα Χαλκιδικής, πιστοποιημένο με τα πρότυπα EN ISO 22000:2005 και IFS.

Μέχρι πριν λίγα χρόνια, ο ελληνικός καφές Ουζούνογλου ήταν ένα "μυστικό" των βορείων: τον γνώριζαν μέχρι τη Λάρισα. Τώρα τον βρίσκουμε και στην Αθήνα, σε αρκετά καταστήματα. Παράλληλα, ξεκίνησαν μικρές εξαγωγές σε Η.Π.Α. και Ολλανδία.
Το αθηνοραμαUmami.gr, όπως καλά γνωρίζετε, αναζητά και προβάλλει επιχειρήσεις με ιστορία και ποιότητα. Γι αυτό και ο ελληνικός καφές Ουζούνογλου θα βρίσκεται στο φεστιβάλ Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις στις 8,9 και 10 Μαΐου στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι, όπου και θα έχουμε την ευκαιρία να τον δοκιμάσουμε.


Τους καφέδες Ουζούνογλου βρίσκουμε στα καταστήματα: Mάκρο (Κηφισού 98, Ρέντης και Παλλήνης), e-bloko (Kηφισού 18 Ρέντης και Ευριπίδου 46 κέντρο), Μαρινόπουλος (Αλίμου, Αμαρουσίου, Σπάτων, Ν.Ιωνίας, Γέρακα), Βασιλόπουλος Ελληνικού και Αιγάλεω (λεωφ. Κηφισού 95)


ΥΙΟΙ Γ. ΟΥΖΟΥΝΟΓΛΟΥ ΑΒΕΕ : EΔPA :  Λάκκωμα Χαλκιδικής, T.K. 63 080, Tηλ.: 23990 51132, Fax: 23990 51133,  YΠOKATAΣTHMA :  Ανατολικής  Θράκης  62,  Κάτω Τούμπα,  Θεσσαλονίκη, T.K. 54 453, Tηλ.: 2310 913180, Fax: 2310 920 807
 
www.ouzounoglou.gr , www.ouzounoglou.com

Ντίνα Γκρουμούτη dgroumouti@athinorama.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας


Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιοδήποτε θέμα σας ενδιαφέρει ή να μας ενημερώσετε για τις παρατηρήσεις σας στα παρακάτω στοιχεία:

210 74 50 100