Christmas Food Festival

Δοκίμασε, αγόρασε, γιόρτασε!

4, 5 & 6 Δεκεμβρίου - Helexpo Palace Μαρούσι

H mozzarella στα ελληνικά!

-

Δημοσιεύτηκε από αθηνόραμαUmami.gr 25/11/2015

Και να που αποκτήσαμε ελληνική μοτσαρέλα! Παρασκευάζεται με την αυθεντική διαδικασία, αλλά με γάλα από τα βουβάλια της Κερκίνης και, φυσικά, έχει τη σφραγίδα της οικογένειας Μπέκα, που είναι πλέον συνώνυμη με τα ποιοτικά γαλακτοκομικά από βουβαλινό γάλα. Η Mozza Greca, όπως την ονομάζουν είναι πραγματικά νόστιμη. Πλούσια γεύση γάλακτος, ισορροπημένη αλμύρα, ωραία υφή -αν και όχι τόσο μαστιχωτή-, γενικά ένα φρέσκο τυρί που ξεχωρίζει και ταιριάζει υπέροχα με ντομάτα και μυρωδικά σε σαλάτα ή σε μπρουσκέτες για ορεκτικό. Φυσικά, σερβίρεται και σκέτη, ίσως με μερικές σταγόνες εκλεκτό αγουρέλαιο και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, σαν ορεκτικό.

Ο Γιάννης Μπέκας, με μια οικογενειακή παράδοση δυο δεκαετιών, έχει δημιουργήσει, τα τελευταία χρόνια μια πρότυπη μονάδα παραγωγής βουβαλινών γαλακτοκομικών, που συνεχώς εξελίσσεται και προσθέτει νέα προϊόντα στη γκάμα της. Οι εγκαταστάσεις της φάρμας απλώνονται σε 1500 τ.μ. στη Σίνδο Θεσσαλονίκης. Το γάλα προέρχεται από τους νεροβούβαλους της λίμνης Κερκίνης, που ζουν και βόσκουν ελεύθερα και είναι ένα γάλα πραγματικά πλούσιο σε διατροφική αξία. Τα προϊόντα ξεκινούν από το φρέσκο γάλα, το γιαούρτι και το βούτυρο και το φρέσκο καϊμάκι και επεκτείνονται σε λευκό και κίτρινο τυρί, παγωτά και αρκετά παραδοσιακά γλυκίσματα: καζάν ντιπί, κεσκιούλ, κρέμα και κρέμα σοκολάτα, ρυζόγαλο.

Δ/νση:14ο χλμ. Π.Ε.Ο. Σίνδου-Χαλάστρας, Σίνδος, τηλ. 6947 305 664


Στην Αθήνα, τα προϊόντα της οικογένειας Μπέκα θα βρείτε σε αρκετά σημεία, μεταξύ των οποίων: παντοπωλείο Πανδαισία (Αγ. Ιωάννου 41 Αγ. Παρασκευή), Μιράν (Ευριπίδου 45 κέντρο), Παντοπωλείο της Μεσογειακής Διατροφής (Σοφοκλέους 1 κέντρο), My Market (σε πολλά σημεία της Αθήνας), Αφοι Βασιλόπουλοι delicatessen (Παπαρρηγοπούλου 3 Πλ. Κλαυθμώνος), 4 Εποχές (Νίκης 30 κέντρο).
 
Μια καλή ευκαιρία να γνωρίσουμε την οικογένεια Μπέκα αυτοπροσώπως, να συζητήσουμε μαζί τους και να δοκιμάσουμε τη μοτσαρέλα και τα άλλα προϊόντα τους θα έχουμε στο Christmas Food Festival, 4-6 Δεκεμβρίου στην Helexpo, στο Μαρούσι.

Ντίνα Γκρουμούτη dgroumouti@athinorama.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας


Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιοδήποτε θέμα σας ενδιαφέρει ή να μας ενημερώσετε για τις παρατηρήσεις σας στα παρακάτω στοιχεία:

210 74 50 100