Christmas Food Festival

Δοκίμασε, αγόρασε, γιόρτασε!

4, 5 & 6 Δεκεμβρίου - Helexpo Palace Μαρούσι

Κale chips και Troo Food, μια σχέση healthy νοστιμιάς

Η κολεκτίβα που μας διδάσκει πώς η υπερτροφή γίνεται σνακ

Δημοσιεύτηκε από αθηνόραμαUmami.gr 01/12/2015

Kale: ένα κηπευτικό που όταν τρώγεται σαν σαλάτα ωμό ή στον ατμό και περιέχει περισσότερη βιταμίνη C ανά γραμμάριο από τα πορτοκάλια, περισσότερο ασβέστιο από το γάλα και περισσότερο σίδηρο ανά θερμίδα από μια μπριζόλα -για να αναφέρουμε τα πιο εντυπωσιακά!  Σίδηρος, ασβέστιο, κάλιο και μαγνήσιο συγκεντρώνονται σ' αυτή τη διατροφική βόμβα σε ποσοστό που καλύπτει τις ημερήσιες ανάγκες ενός οργανισμού. Επί πλέον, είναι πηγή φυτικής πρωτεΐνης, αντιοξειδωτικό, αποτοξινωτικό, με φυτικές ίνες και Ω3 λιπαρά οξέα, που το κάνουν πραγματικά πολύτιμο. Αν συνυπολογίσεις το γεγονός ότι είναι χαμηλό σε θερμίδες και δεν περιέχει λιπαρά, εύκολα αντιλαμβάνεσαι τη δημοτικότητά του. Έτσι, λοιπόν, έφτασε να είναι το αγαπημενο σνακ διάσημων σταρ αλλά και όσων δίνουν σημασία στην υγιεινή διατροφή.
Ας φτάσουμε τώρα στην ελληνική κολεκτίβα με το όνομα Troo Food Liberation και τον έξυπνο τρόπο με τον οποίο έχει διαχειριστεί αυτή την υπερτροφή, ώστε να γίνει ένα πεντανόστιμο σνακ, σε γεύσεις που αρέσουν σε μεγάλους και μικρούς, διατηρώντας συγχρόνως τις ιδιότητές της.

H τεχνική ονομάζεται "αφύγρανση" και ουσιαστικά είναι μια αποξήρανση του λαχανικού σε θερμοκρασία κάτω των 45ο C, πράγμα που επιτρέπει στην τροφή να χαρακτηρίζεται ωμοφαγική (raw). Με τον τρόπο αυτόν, τα τσιπς διατηρούν και όλη τη διατροφική τους αξία. Τα kale λοιπόν, γίνονται τσιπς με εθιστική γεύση καθώς τυλίγονται σε ένα μείγμα εξαιρετικών υλικών που τα κάνει τραγανά και απίστευτα νόστιμα. Τα στεγνωμένα crispy φύλλα του κέιλ συνδυάζονται με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο από τη Μεσσηνία, ροζ ορυκτό αλάτι, ωμά κάσιους και ηλιόσπορους σε ένα πραγματικά σούπερ σνακ, raw και vegan, που το απολαμβάνεις κάθε ώρα (και με πιπέρι καγιέν για πιο spicy γούστα). 

Κράκερς αμυγδάλου με θεραπευτικά βότανα

To νέο προϊόν της Troo Food είναι τα vegan κράκερς αμυγδάλου με ελληνικά θεραπευτικά βότανα. Πρόκειται για ένα ακόμα πρωτότυπο όσο και υγιεινό σνακ, που συνδυάζει ωμά ελληνικά αμύγδαλα με θαλασσινό αλάτι, νιφάδες βρώμης και λιναρόσπορο. Είναι αποξηραμένα στον αφυγραντή, δεν έχουν συντηρητικά ούτε ζωικά παράγωγα. Τα βότανα που χρησιμοποιούνται προέρχονται από τις βοτανολόγους @daphnis and chloe, που συλλέγουν οι ίδιες τα καλύτερα ελληνικά βότανα, γνωστά για την μοναδική ποιότητά τους. Άγριο θυμάρι, ρίγανη και δεντρολίβανο δίνουν τα αρώματά τους και τις σχεδόν "μαγικές" θεραπευτικές τους ιδιότητες στα κράκερς, που φτιάχνονται στο εργαστήριο με την τέχνη της ωμοφαγικής μαγειρικής. Τρώξονται σκέτα, αλλά συνοδεύουν και σάλτσες, ντιπ, σαλάτες ή σούπες.

Η φιλοσοφία της Troo Food Liberation

Αξίζει να δούμε, όμως και τι ακριβώς αντιπροσωπεύει η Troo Food Liberation. Με το slogan "fighting food crime since 2009" , η κολλεκτίβα ιδρύθηκε για να προβάλει την τεράστια σημασία της τροφής σε πολιτικό, κοινωνικό, οικολογικό και συλλογικό επίπεδο. Είναι αφοσιωμένη στη μαγειρική "της αγάπης" και χρησιμοποιεί μόνο ποιοτικά υλικά βιολογικής ή φυσικής καλλιέργειας με σλόγκαν το ρητό του Ιπποκράτη " κάνε την τροφή φάρμακό σου και το φαρμακό σου τροφή"...      Συγκεντρώνει άτομα που πραγματικά ενδιαφέρονται να προβάλλουν τις αλήθειες πίσω από την τροφή μας και σ' αυτό το πλαίσιο, μπορεί καθένας από μας να συμμετέχει στις δραστηριότητές της.  Οργανώνουν μαθήματα μαγειρικής (raw superfood classes) με θέμα vegan/raw/superfood εδέσματα, αλλά και άλλες ενδιαφέρουσες εκδρομές για συλλογή μανιταριών και βοτάνων, αναλαμβάνουν catering για κάθε εκδήλωση, πάντα στη βάση της υγιεινής διατροφής. Στο πλαίσιο του κινήματος Slow Food ετοιμάζουν eat-in δράσεις με μεγάλα συλλογικά τραπέζια στο δρόμο, όπου μπορεί οποιοσδήποτε να δοκιμάσει, να φάει και να συμμετέχει με αυτό τον τρόπο στο κίνημα που προβάλει τη σωστή τροφή. Θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τα Kale Chips, τα Kale Crackers και τα κράκερς αμυγδάλου αλλά και να συζητήσουμε με το team της Troo Food στο περίπτερό τους, στο  Christmas Food Festival, στις 4, 5 και 6 Δεκεμβρίου (Helexpo, Μαρούσι).


Θράκης 71, Ταύρος, Τηλ.: 215 5353009, 6977718160
www.kalechips.gr

Ντίνα Γκρουμούτη dgroumouti@athinorama.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας


Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιοδήποτε θέμα σας ενδιαφέρει ή να μας ενημερώσετε για τις παρατηρήσεις σας στα παρακάτω στοιχεία:

210 74 50 100