Christmas Food Festival

Δοκίμασε, αγόρασε, γιόρτασε!

4, 5 & 6 Δεκεμβρίου - Helexpo Palace Μαρούσι

Γευστικές Εκδηλώσεις

Μαγείρεψε και δοκίμασε μαζί με καταξιωμένους σεφ και γευσιγνώστες εξαιρετικές χριστουγεννιάτικες γεύσεις.

Από τα σημαντικότερα στοιχεία του Φεστιβάλ είναι το πρόγραμμα παράλληλων γευστικών εκδηλώσεων, οι οποίες αναδεικνύουν τα ποιοτικά προϊόντα, τον πλούτο των γεύσεων, τις ιδιαιτερότητες, την ιστορία και τη ξεχωριστή ταυτότητά τους. Η θερμή ανταπόκριση του κοινού και των επαγγελματιών της γεύσης στις ανάλογες εκδηλώσεις που έχουν οργανωθεί από το Αθηνόραμα σε άλλα Φεστιβάλ, επιβεβαιώνει την ιδιαίτερη σημασία που έχει η χαρά και το μοίρασμα της γνώσης και της απόλαυσης και καταξιώνει τις παράλληλες αυτές εκδηλώσεις ως σημαντικό πολιτισμικό γεγονός.


Χριστουγεννιάτικες Μαγειρικές

Σε ζεστό, παρεΐστικο κλίμα θα μάθουμε να φτιάχνουμε όλοι μαζί γύρω από ένα μεγάλο τραπέζι μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες και όμορφες σπεσιαλιτέ που είναι συνυφασμένες με χριστουγεννιάτικες γεύσεις. Καταξιωμένοι δημιουργοί, σεφ, αρχιμάστορες και συγγραφείς μαγειρικών βιβλίων θα μας παρουσιάσουν πρωτότυπες δημιουργίες με αγαπημένες πρώτες ύλες της εποχής και θα μας μάθουν τα μυστικά τους.

Κόστος συμμετοχής: 12€
Προσοχή: οι θέσεις είναι περιορισμένες

Για την είσοδό σας στο χώρο του Φεστιβάλ απαιτείται σε κάθε περίπτωση η αγορά του αντίστοιχου ημερήσιου εισιτηρίου.


Παρασκευή 04/12, ώρα 17:00

Προπώληση εισιτηρίων

Oh! Holy cristmas burger tree

Ο αντισυμβατικός σεφ με το εκρηκτικό ταμπεραμέντο εμπνέεται από το δημοφιλές burger και προωθεί συστηματικά την τάση του burgerialismos. Θα μας μάθει τα μυστικά του κορυφαίου αμερικάνικου μπιφτεκιού, θα αντικαταστήσει την χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα φτιάχνοντας μπροστά μας το “Santa Burger Claus” και μαζί με την ομάδα του θα δημιουργήσει το “Slider Night”, ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο με μικρούτσικα χρωματιστά burger!
Παρουσίαση: Hλίας Σκουλάς (« Food Mafia»)


Παρασκευή 04/12, ώρα 19:30

Προπώληση εισιτηρίων

Τρούφες - Τράγος - Μανιτάρια

O «κεντημένος», γοητευτικός Master Chef έχει κερδίσει το κοινό με το χαμόγελο και την ευγένειά του. Απόφοιτος του CIA (Culinary Institute of America) είχε την τύχη να δουλέψει στο περίφημο «French Laundry» δίπλα στον διάσημο Thomas Keller. Παίρνει για μας τα βουνά κυνηγώντας άγρια μανιτάρια, τρούφες και τράγους, και μ αυτά ετοιμάζει comfort γιορτινά φαγητά με βαθειά νοστιμιά. Αυγό ποσέ και σερβιρισμένο με τρούφα, σιγομαγειρεμένος τράγος μανιτάρια και πουρές κολοκύθας: ότι πρέπει για τα ζεστά οικογενειακά τσιμπούσια των γιορτών.
Παρουσίαση: Δημήτρης Σκαρμούτσος («Blind Taste»/STAR)
Έκπτωση μέσω yellowday


Σάββατο 05/12, ώρα 12:00

Προπώληση εισιτηρίων

Χριστουγεννιάτικα κι εξωτικά

Ο σεφ-ταξιδευτής Γιώργος Βενιέρης έχει συνδέσει τα τελευταία χρόνια το όνομά του με την γαστρονομία της Άπω Ανατολής και ειδικότερα της Ταϋλάνδης. Μας προ(σ)καλεί λοιπόν να δώσουμε φαντεζί εξωτικό χρώμα στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι παίζοντας ακόμη και με τα παραδοσιακά μας γλυκίσματα. Μας προτείνει λοιπόν αχνιστά dumpling γαλοπούλας με γλυκειά soya και σάλτσα φυστικοβούτυρου, ταϋλανδέζικο larb stir-fried περιστεριού με ρόδι , κόλιανδρο και τσίλι σερβιρισμένο με Christmas rice crackers, και πειραγμένους τζιτζεροκουραμπιέδες με φυστίκια casiew.
Παρουσίαση: Γιώργος Βενιέρης («Oozora», «Mr Pug»)


Σάββατο 05/12, ώρα 14:30

Προπώληση εισιτηρίων

Καπνιστά μελομακάρονα και κουραμπιέδες αλλιώς

Και όμως τα πολυαγαπημένα μας γλυκίσματα των γιορτών ανανεώνονται έξυπνα και δημιουργικά στη γεύση και την όψη χάρη στο ταλέντο της Εβίτας. Τα μελομακάρονα παίρνουν μυστηριώδη ελαφρά καπνιστή γεύση με φύλλα καπνιστού τσαγιού lapsang souchong και το σιρόπι του γίνεται με maple syrup που το χρησιμοποιούμε στα pancake. Τους κουραμπιέδες πάλι τους στολίζουμε με δισκάκια από ξερή μυζήθρα και κρέμα γάλακτος.
Παρουσίαση: Εβίτα Παπαχαραλάμπους («Evita Loves Cakes»)
Έκπτωση μέσω yellowday


Σάββατο 05/12, ώρα 17:00

Προπώληση εισιτηρίων

Η νέα γενιά μοναδικών cookies

Η αγαπημένη σεφ που την χαιρόμαστε να ταξιδεύει και να μαγειρεύει τις γεύσεις της Ελλάδας, ανανεώνει ευρηματικά τα cookies που τόσο ταιριάζουν στην ατμόσφαιρα των επερχόμενων εορτών. Θα μας δείξει λοιπόν πώς να φτιάξουμε cookies γεμιστά με ταχίνι, με τη γεύση του μελομακάρονου αρωματισμένη με ΜΕΤΑΧΑ, αλλά θα παρουσιάσει κι ένα εντελώς ασυνήθιστο με παρμεζάνα-παντζάρι-λιαστή ντομάτα, ενώ για το τέλος μας επιφυλλάσει μια ακόμη γλυκειά έκπληξη.
Παρουσίαση: Ντίνα Νικολάου («Ένα τραπέζι Ελλάδα»/ΣΚΑΙ)


Σάββατο 05/12, ώρα 19:30

Προπώληση εισιτηρίων

Παιχνίδια σοκολάτας

Ένας από τους πιο δημιουργικούς ζαχαροπλάστες της νέας γεννιάς παίζει ασυστόλως με τη θεά σοκολάτα. Δίνει εναρκτήριο λάκτισμα μ ένα κρμέ λευκής σοκολάτας με φλούδα λεμονιού και …αυγοτάραχο! Συνεχίζει με μους μαύρης σοκολάτας και κρέμα πορτοκαλιού με ταχίνι, και για φινάλε προτείνει μια μπάρα σοκολάτας με φυστικοβούτυρο, ξηρούς καρπούς και cranberries.
Παρουσίαση: Θοδωρής Μωυσίδης («Βαρούλκο»)
Έκπτωση μέσω yellowday


Κυριακή 06/12, ώρα 12:00

Προπώληση εισιτηρίων

Γιορτές με Ιταλική φαντασία

Βραβευμένος με Χρυσούς Σκούφους και αστέρι Michelin ο δημοφιλής σεφ με ιταλικό και ελληνικό αίμα στις φλέβες του μας προτείνει εντυπωσιακά γιορτινά πιάτα από το πλούσιο ρεπερτόριο της ιταλικής μπότας. Ένα τολμηρό ριζότο με ψητά αχλάδια και γκοργκοντζόλα που θα έχει δίπλα του μπαρμπούνι με πέπλο από γλυκό σαμιώτικο κρασί στην αρχή, για να επακολουθήσει πάπια γεμιστή με χουρμάδες και μήλα, και στο φινάλε το κλασσικό μιλανέζικο panetone θα γίνει σουφλέ.
Παρουσίαση: Έκτωρ Μποτρίνι («Etrusco», «Botrini's»)
Έκπτωση μέσω yellowday


Κυριακή 06/12, ώρα 14:30

Προπώληση εισιτηρίων

Όλο κάστανο: πρωτότυπη γιορτινή μαγειρική

Ο Ολιβιέ Καμπανιά είναι Γάλλος, αλλά έχει πολιτογραφηθεί τα τελευταία χρόνια Έλληνας παντρεμένος Ελληνίδα. Πρόκειται για έναν εξαιρετικό σεφ που δούλεψε για 6 χρόνια σε επιτελικές θέσεις δίπλα σε έναν από τους καλύτερους σεφ του κόσμου, τον Pierre Gagnaire. Διαλέγει σαν σήμα κατατεθέν της πρότασής του το κάστανο και το προτείνει για μας με απρόσμενους τρόπους. Φουαγκρά τηγανητό με παγωτό κάστανο και κυδώνι ποσέ, λαυράκι με κρέμα κάστανου, λεμονάτο βούτυρο και σπανάκι baby, ballotine γαλοπούλας με beurre blanc τονκα και ρατατούιγ ξερών φρούτων με χυμό κάστανου.
Παρουσίαση: Ολιβιέ Καμπανά («F+W»)
Έκπτωση μέσω yellowday


Κυριακή 06/12, ώρα 17:00

Προπώληση εισιτηρίων

Ασυνήθιστα «μελομακάρονα» και «πειραγμένες» δίπλες

Ο Αλέξανδρος Καρδάσης έχει ξεχωρίσει ως ένας από τους σημαντικότερους εκφραστές της νέας ελληνικής κουζίνας, αναδημιουργώντας αρμονικά και με μέτρο τις ελληνικές παραδοσιακές συνταγές και εξαιρετικά τοπικά προϊόντα. είναι ένα από τα βασικά στοιχεία του γαστρονομικού του ύφους. Ο δημιουργός του «κριθαρότου», προτείνει μια τολμηρή μετατροπή των παραδοσιακών χριστουγεννιάτικων γλυκών σε εδέσματα για το μενού του γιορτινού τραπεζιού. Γεμίζει δίπλες με κυμά μοσχαριού και τις σερβίρει με γιαούρτι και κακάο, φτιάχνει μελομακάρονα από ρεβύθι και ξερό κόλιανδρο, τα γεμίζει με σύγκλινο Μάνης, βάζει δίπλα τους σάλτσα μέλι-μανταρίνι και μας τρελλαίνει!...
Παρουσίαση: Αλέξανδρος Καρδάσης («Αθήρι»)


Κυριακή 06/12, ώρα 19:30

Προπώληση εισιτηρίων

Κάστανο και φίλοι

Ένας από τους πιο δημιουργικούς ζαχαροπλάστες, προσωπικότητα της nouvelle vague στη ζαχαροπλαστική της Ελλάδας, κεντάει τώρα στο δικό του ζαχαροπλαστείο το «Criollo Pâtisserie», συνεχίζοντας επίσης να μας γλυκαίνει στο «Gaspar», το ξενοδοχείο «NJV Athens Plaza”, το «Δειπνοσοφιστήριον». Η παρουσίασή του στο Φεστιβάλ θα έχει επίκεντρο το κάστανο που θα το ταιριάζει με φρούτα, φουντούκι, και πολλά μπαχαρικά
Παρουσίαση: Διονύσης Αλέρτας («Criollo Pâtisserie»)


 

Εργαστήρια γεύσης

Μια σειρά από πρωτότυπες γευσιγνωσίες, που στόχο έχουν να συνδυάσουν τη χαρά της απόλαυσης με τη γνώση, είναι το περιεχόμενο των Εργαστηρίων Γεύσης του Φεστιβάλ. Το γευστικό αυτό «σχολείο» καταπιάνεται με θέματα όπως η ποικιλία των ελληνικών τυριών, τα αλλαντικά και τα αλίπαστα, τα κρασιά και οι μπίρες. «Διδάσκουν» καταξιωμένοι γευσιγνώστες, οινολόγοι και σομελιέ.

Κόστος συμμετοχής: 8€
Προσοχή: οι θέσεις είναι περιορισμένες

Για την είσοδό σας στο χώρο του Φεστιβάλ απαιτείται σε κάθε περίπτωση η αγορά του αντίστοιχου ημερήσιου εισιτηρίου.


Παρασκευή 04/12, ώρα 17:00

Προπώληση εισιτηρίων

Γιορτή και Φυσαλίδες: Αφρώδεις Οίνοι-Γευσιγνωσία

Ίσως η πιο γιορταστική γευσιγνωσία του Φεστιβάλ αφού τίποτε δεν είναι πιο συνυφασμένο με τα Χριστούγεννα και την Νέα Χρονιά από τις φυσαλίδες των αφρωδών οίνων. Διαλέγουμε μια μεγάλη γκάμα εξαιρετικών αφρωδών κρασιών που παράγονται στην Ελλάδα, λευκών, ροζέ, ξηρών και μη τα δοκιμάζουμε, τα χαιρόμαστε και συζητάμε τις καλύτερες αρμονίες με τα εδέσματα της γιορτής. Θα δοκιμαστούν τα: CAIR Velvet Chardonnay - Athiri Brut, Αμύνταιον Αφρώδης Ροζέ Sec, Blink Κτήμα «Πιερία Ερατεινή», Ωδή Πανός Κτήμα Σπυρόπουλου, Ματάμης Charilys Spumante, Santo Brut, Κτήμα Τσέλεπου Amalia Brut Ροζέ, Ακακίες Sparkling Κτήμα Κυρ-Γιάννη.
Παρουσίαση: Κωνσταντίνος Λαζαράκης (master of wine)
Έκπτωση μέσω yellowday


Παρασκευή 04/12, ώρα 19:30

Προπώληση εισιτηρίων

Τα στυλ των Ουίσκυ

Το πιο αγαπημένο ποτό των Ελλήνων δεν είναι άλλο από το ουίσκυ, στο οποίο είμαστε παγκόσμιοι πρωταθλητές στην κατανάλωση. Σκωτσέζικο, Ιρλανδίας, γιαπωνέζικο, bourbon αμερικάνικο αλλά και blended και malt. Ο κόσμος των ουίσκι είναι γοητευτικός, η ποικιλία τους μεγάλη, κι εμείς θα δοκιμάσουμε τα πιο χαρακτηριστικά τους στυλ εντρυφώντας στις γευστικές τους ιδιαιτερότητες.
Παρουσίαση: Δημήτρης Αντωνόπουλος (δημοσιογράφος-γευσιγνώστης)


Σάββατο 05/12, ώρα 12:00

Προπώληση εισιτηρίων

Πλατό τυριών και αρμονία με κρασί, τσίπουρο, μπύρα

Φρέσκα, απαλά, λευκά, κίτρινα, παλιωμένα, μπλε: ένα πλούσιο πλατό με διαφορετικά τυριά έιναι χάρμα οφθαλμών και μεγάλος πειρασμός στον ουρανίσκο. Ένας σπεσιαλίστας εραστής του τυριού καθοδηγεί την δοκιμή μας με τις γνώσεις και το πάθος του, ενώ παράλληλα ο οινοχόος Χρήστος Σιώμος (Genius in Gastronomy), διαλέγει το ενδεδειγμένο ποτό συνοδείας για κάθε τυρί.
Παρουσίαση: Ηλίας Μαμαλάκης (food editor), Χρήστος Σιώμος (σομελιέ)
Έκπτωση μέσω yellowday


Σάββατο 05/12, ώρα 14:30

Προπώληση εισιτηρίων

Κάθετη Γευσιγνωσία: Αμπελώνες Αντωνόπουλου

Μια από τις σπανιότερες ευκαιρίες να γνωρίσουμε εις βάθος ένα κρασί και ταυτοχρόνως να διαπιστώσουμε πως ωριμάζει παλαιώνοντας είναι η κάθετη γευσιγνωσία δίπλα-δίπλα παλαιότερων και νεώτερων χρονιών. Είναι μεγάλη απόλαυση μια τέτοια δοκιμή κι εμείς έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάζουμε καθέτως: ένα από τα πολύ δημοφιλή Cabernet της Ελλάδας όπως η «Νέα Δρυς» των Αμπελώνων Αντωνοπούλου σε 4 χρονιές (2001, 2003, 2004, 2006) καθέτως και μια πολύ ιδιότυπη ετικέτα το «Γεροντόκλημα Βερτζαμί»(2000 και 2010)
Παρουσίαση: Αργύρης Τσακίρης (οινολόγος)


Σάββατο 05/12, ώρα 17:00

Προπώληση εισιτηρίων

Όλοι οι τύποι της μπίρας και με τι συνδυάζονται

Ο κόσμος του ζύθου είναι πολυποίκιλος με τις μπύρες και τις γεύσεις τους να ξεκινούν από το ξανθό, να πηγαίνουν στο κόκκινο, και να καταλήγουν στο χρώμα της καραμέλας, ενώ οι γεύσεις και τα αρώματά τους εξελίσσονται από την ξηρότητα και την φρεσκάδα, στο φρουτώδες για να καταλήξουν στη γεύση της σοκολάτας. Δοκιμάζουμε χαρακτηριστικούς εκπροσώπους τους και ταιριάζουμε τις μπύρες με τυριά, αλλαντικά, σπέσιαλ γεύσεις και γλυκά που τους ταιριάζουν.
Παρουσίαση: Χρήστος Σιώμος (σομελιέ)


Σάββατο 05/12, ώρα 19:30

Προπώληση εισιτηρίων

Σοκολάτα γάλακτος vs Μαύρη σοκολάτα

Μεγάλη αγάπη, λατρεμένη «αρρώστια» η σοκολάτα αποτελεί αντικείμενο μέγιστου γαστρονομικού πόθου. Οι φανατικοί γκουρμέ τείνουν να απορρίπτουν την γάλακτος μετά βδελυγμίας. Οι γυναίκες πάλι δυσανασχετούν από την πικράδα της μαύρης. Δοκιμάζουμε εξαιρετικές σοκολάτες και των δύο κατηγοριών δίπλα-δίπλα και δεν ξεχνάμε το χαμόγελο της νοσταλγίας όταν μια αμυγδάλου λιώνει στη γλώσσα μας.
Παρουσίαση: Δημήτρης Αντωνόπουλος (δημοσιογράφος-γευσιγνώστης)


Κυριακή 06/12, ώρα 12:00

Προπώληση εισιτηρίων

Ισπανία-Ιταλία-Ελλάδα: Jamon vs Prosciutto

Βάζουμε την αριστοκρατία των αλλαντικών στα γιορτινά τραπέζια. Από τη ντελικάτη ευγένεια των προσούτο της Parma και του San Daniele μέχρι την αρχοντική ένταση των σπανιόλικων Jamon Pata Negra και Bellota οι διαφορές και οι απολαύσεις είναι μεγάλες, και δεν πρέπει να ξεχνάμε και το δικό μας πολύ καλό προσούτο Ευρυτανίας. Μια σπάνια δοκιμή του ενός δίπλα στο άλλο για να τα σπουδάσετε απολαμβάνοντάς τα.
Παρουσίαση: Νανά Δαρειώτη (αρχισυντάκτρια του περιοδικού «Αλάτι και Πιπέρι)


Κυριακή 06/12, ώρα 14:30

Προπώληση εισιτηρίων

Μοναδικά παλαιωμένα τυριά: πως, τι, γιατί, γευσιγνωσία

Στην Ελλάδα δεν έχουμε συνηθίσει να παλαιώνουμε τα τυριά μας όπως κάνουν στην υπόλοιπη Ευρώπη. Υπάρχουν όμως κάτι διαμάντια, γραβιέρες 2χρονης και 5χρονης παλαίωσης, αθότυροι με τις χάρες τις ωρίμανσης, ακόμη και φέτες που ξεπερνούν κατά πολύ τα καθιερωμένα και μένουν για έναν ολόκληρο χρόνο στο βαρέλι. Όλα τα ερωτηματικά και η μαγική διαδικασία της εξέλιξης των τυριών σε μια μοναδική και σπάνια γευσιγνωσία.
Παρουσίαση: Ηλίας Μαμαλάκης (food editor)


Κυριακή 06/12, ώρα 17:00

Προπώληση εισιτηρίων

Σπάνιες ποικιλίες από τον διεθνή αμπελώνα

Ιταλικά primitivo, corvine, grecanico, αμερικάνικο zinfandel, νοτιοαφρικάνικο pinotage, γαλλικό chenin blanc, αλλά και ασυνήθιστα blending όπως το αυστραλιανό chardonnay-semillon: μια απολαυστική και ιδιαιτέρως χρήσιμη γευσιγνωσία που θα γεμίσει πρωτοτυπία το γιορτινό τραπέζι με κρασιά που διαθέτουν εξαιρετική σχέση ποιότητας/τιμής.
Παρουσίαση: Χρήστος Σιώμος (σομελιέ)
Έκπτωση μέσω yellowday


Κυριακή 06/12, ώρα 19:30

Προπώληση εισιτηρίων

Κοκτέιλ της γιορτής

Ένας από τους καλύτερους bartender της Ελλάδας, ο δημιουργός του εξαιρετικού μπαρ «42» στην Κολοκοτρώνη, φέρνει τα σέικέρ του και θα χτυπήσει για μας δημιουργικά πρωτότυπα κοκτέιλ που θα κάνουν τα πάρτυ μας να λάμψουν. Τίτλος της παρουσίασής του «The way you do anything is the way you do everything. Festive punches - conversation starters», όπου θα μας δείξει πως, χρησιμοποιώντας λίγα και απλά ως επί το πλείστον υλικά μπορούμε να έχουμε πιο πολύπλοκα και πιο ενδιαφέροντα γευστικά αποτελέσματα: τέσσερις διαφορετικές γεύσεις από έναν μόνο ανανά λ.χ..
Παρουσίαση: Χρηστος Χουσέας (bartender)
Έκπτωση μέσω yellowday


 

Επικοινωνήστε μαζί μας


Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιοδήποτε θέμα σας ενδιαφέρει ή να μας ενημερώσετε για τις παρατηρήσεις σας στα παρακάτω στοιχεία:

210 74 50 100